Февруарското лято продължава

Февруарското лято продължава | StandartNews.com

Топло за сезона ще бъде времето днес - с минимални температури между 4° и 9°, а максималните ще бъдат между 19° и 24°, сочи прогнозата на НИМХ.

Облачността над страната ще бъде разкъсана - предимно средна и висока. Привечер от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, през деня на много места - намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен, по билата - временно и бурен западен вятър. Ще бъде сравнително топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра - около 8.

По Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна в сутрешните часове, през останалата част от деня - намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър.

През нощта срещу сряда на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд. В сряда валежи ще има на повече места, през първата половина от деня в северозападната, а след обяд и привечер - в югоизточната половина от страната.

В четвъртък понижението на температурите ще продължи. Валежите ще спрат, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и временно ще намалява, привечер отново ще се увеличи. В петък ще има значителна облачност, на отделни места, главно в Западна България, ще превали слаб дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай