Ева: Гого си отиде с усмивка

Страхотният музикант не загубил чувството си за хумор до последно

Ева: Гого си отиде с усмивка | StandartNews.com

София. "Ако Господ не беше с нас през тези четири години, и аз нямаше да съм жива сега. Приказките за сгрешена диагноза на Гого са пълна глупост, особено слуховете за лаймска болест. В България има изумителни и прекрасни лекари и трябва да направим всичко възможно, за да не ги изгубим", сподели вчера Ева Найденова в "Cool T" по бТВ. Съпругата на Гого Найденова, Милица, Ралица и Драго бяха в София за участие в нашумял клуб. Ева разказа и за последните дни и месеци от живота на мъжа си. "За тези четири години почти не съм спала. Скачах през четири часа, за да обръщам Гого на двете му страни. Той обаче не се предаде нито за миг. Моят брат му беше написал буквите от азбуката. Аз сочех буквите, Гого кимаше с глава и така правеше своите изречение. Повечето от тях бяха от сорта на: "Не плачи", "Обличай се бързо, защото трябва да идеш на концерт", "Митко, отиди да вземеш пенсията на майка си". Всичко при него винаги беше само "Напред и нагоре". Аз му казвах: "Покажи си трапчинките", и той се усмихваше широко. Така успя да ме излъже през последния ден от живота си - усмихна се и умря".

Ева върна лентата и към някои странни, необясними, но за нея "нормални" неща. Капакът на 30 килограмовата кристална купа, която "Домино" получават през 1985 г. в полския град Сопот изведнъж пада на земята и се разбива на сол. Не след дълго от дома на Найденови изчезва и целият огромен кристален съд. Няколко месеца след това Гого се разболява. Ева припомни, че след получаването на Гран при на международния фестивал в България никой не е адмирирал огромния им успех и групата е поела на гурбет из кръчмите на Скандинавия. "Когато летяхме за Полша, в самолета имаше двама другари с автомати - един пред нас и един след нас. Беше 85-та година".

Ева уточни, че вече не прави планове за повече от 1 година напред. Но се зарече до края на 2014-та да започне работа по двата големи проекта, които ще бъдат в памет на Гого. "Ще трябва да дойда на себе си. Дори ще започна лечение. Но ще трябва да си свърша работата, защото, ако не успея, Гого ще ми се скара, когато се срещнем отново", каза тя. Съпругата на Найденов припомни, че той винаги е бил изключителен музикант и продуцент. Само за една година Гого е дирижирал производството на три албума. Единият от тях, "Бургаски вечери", е направил заради своя стар приятел - композитора Иван Коларов. Маестрото, сътворил изключителната музика за евъргрийните "Бургаски вечери" и "Сбогом, мой приятелю", се самоубива на 49 години, защото не може да се справи с българската действителност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай