Ето кога ни връхлита първата магнитна буря за февруари

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци

Ето кога ни връхлита първата магнитна буря за февруари | StandartNews.com

На 29-ти януари сутринта астрономи от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали двойно изригване на Слънцето от клас М6.8 (R1), като причината за изригването е от слънчевото петно – AR3559.

Възможна е магнитна буря към 01-02 февруари 2024 г. Според Meteo Balkans планетата ни ще изпита въздействие от това слънчево изригване, като се очаква геомагнитна буря от клас G2-G3. 

Изригването беше придружено от радиоизбухване от спектрален тип II и изхвърляне на коронарна маса със скорост от 800-900km/s. Почти 8-9 минути след изригването радиацията от изригването йонизира горната част на земната атмосфера, причинявайки късовълново радиозатъмнение над Австралия и Азия.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Доста помага и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа навън, но и не прекалявайте с разходките. Не е препоръчителна консумацията на тежка храна, както и продължително застояване в затворени помещения без чист въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай