Ето и няколко хитринки, които ще ви помогнат да не преяждате

Всичко зависи от това каква храна консумирате

Ето и няколко хитринки, които ще ви помогнат да не преяждате | StandartNews.com

Препълването на стомаха ви не е пречка единствено за вашето тегло, но е пробем и за организма ви. Преяждането го товари с излишни калории и вещества, от които нямате нужда. Понякога е ясно кога сте преяли, щом ви е станало тежко. Но понякога преяждането става неусетно без да разберете, поглъщайки много излишни калории без да се чувствате претъпкани с храна. 

Всичко зависи от това каква храна консумирате и в какви комбинации. Някои храни носят много калории, тъй като съдържат повече мазнини. Такива са ядките, сирената, млечните продукти, маслата, зехтинът, зърнените и пълнозърнестите храни. 

Много често преяждането се случва, когато дълго време гладувате, умишлено или не, което ви кара в края на деня да погълнете обилна вечеря, за да утолите желанието за храна и липсата на енергия. В други случаи пък преяждането се състои в това да посегнете към сладки храни, десерти и други лакомства, само защото сте се въздържали от друга храна. 

Каквато и да е причината да преяждате, има някои начини да спрете да го правите и да контролирате глада си. 

Ето някои хитри трикове да спрете да преяждате и да въведете контрол в храненето. 

Повече сън 

Ако спите повече, това не само ще удължи периодите, в които не усещате глад, но и ще ускори метаболизма. Липсата на достатъчно сън забавя обмяната на веществата и пречи на нормалното им разграждане. Това води до липса на енергия и желание да запълните недостатъчните ѝ количества с храна, в повечето случаи носеща излишни калории. 

Изхвърлете вредните храни от шкафовете 

Прочистете кухненските си шкафове и местата, на които държите лакомства. Те не ви трябват, а само пречат на красивата ви фигура. Не дръжте лакомства, десерти и сладкиши в шкафовете, за да не се изкушавате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай