"Енерго-про" няма да спира тока по празниците за неплатени сметки

"Енерго-про" няма да спира тока по празниците за неплатени сметки | StandartNews.com

София. По време на празниците няма да има планови прекъсвания за неплатени сметки към Енерго-про, съобщават от дружеството.

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят на 29 и 30 декември, както и през почивните 24, 27 и 31 декември, когато ще работят дежурни каси на нашите партньори от Български пощи. Обръщаме внимание, че непосредствено преди и по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници (в периода 21 декември 2014 година – 05 януари 2015 година включително) компанията няма да преустановява електрозахранването на тези от тях, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия.

Добрич

Според графика на компанията прекъсвания и за ремонти не се планират в Добричко за периода от 23 до 29 декември, включително. За сметка на това обаче крадци спират тока на населени места по морето.

Във вторник екипи на "Енерго-про" възстановяваха захранването на село Свети Никола, където за времето от 2.00 до 6.00 часа на 22 декември са откраднати 300 м електропроводник от междустълбия в селото, каза кметският насемстник на селото Иван Стоянов.

От кражбата 4 къщи са останали без ток, но от електроразпределителното дружество са уверили Стоянов, че мрежата ще бъде възстановена до края на работния ден. Ден преди това в друго Каварненско село - Камен бряг, са били откраднати 250 м медни проводници от междустълбия. И по двата случая са образувани досъдебни производства в полицейското управление в Каварна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай