Експерт: Северна Корея трябва да бъде наказана

Експерт: Северна Корея трябва да бъде наказана | StandartNews.com

Ръководената от Ким Чен Ун държава трябва да бъде наказана, заяви експертът по сигурност д-р Парк Ченг Куан пред БНР, който прави анализи в Института по отбрана в Южна Корея.

Напрежението по границите може много лесно да спадне, ако Южна Корея поиска международна помощ, коментира още експертът.

На Северна Корея трябва ясно да бъде показано, че не може да излича политически дивиденти, когато провокира военни конфликти, заяви той.

Напрежението между Северна и Южна Корея започна да се покачва още преди няколко седмици. Да не забравяме и избухването на мините, които раниха двама южнокорейски войници в контролираната от Сеул част от демилитаризираната зона. Тогава започна и излъчването на съобщенията по високоговорителите.

Трябва да имаме предвид и ученията на САЩ и Южна Корея, които започнаха въпреки предупрежденията на Пхенян. Всичко това бяха сигнали, че напрежението се покачва. То достигна крайната си точка, когато Северна Корея откри артилерийски огън по Южна Корея. Така или иначе това си е начало на военен конфликт. Така че не може да кажем, че напрежението е ескалирало точно тази седмица, а то съществува вече около месец, коментира д-р Парк Ченг Куан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай