Джей Ло и Стинг пеят на руска сватба

Джей Ло и Стинг пеят на руска сватба | StandartNews.com

Олигархът Михаил Гуцериев ожени сина си с церемония за няколко милиона

Руският милиардер Михаил Гуцериев вдигна сватбата на годината, съобщават местните медии. Богаташът ожени сина си Саид с приказна церемония за няколко милиона. На пищното парти в Москва той покани някои от най-известните имена в музикалния бизнес - Дженифър Лопес, Стинг, Енрике Иглесиас, Патрисия Каас и Алла Пугачова. Тържеството в събота беше в най-разкошния московски ресторант "Сафиса". Гостите бяха посрещани от шпалир на облечени в екзотични костюми актьори. Тортата пък беше висока два метра.

Богаташът, който е 17-и в списъка от 200 руски милиардери, печели от търговия с нефт, въглища, бизнес с хотели и банки и притежава няколко популярни радиостанции. Той не коментира колко е платил на световните звездите, но според местни музикални промоутъри, цитирани от "Комсомолская правда", тези изпълнители взимат по един милион - максимум 1,5 милиона евро (специално за Джей Ло), за да се появяват на частно парти.

Подходяща съпруга за 28-годишния Саид се е търсела две години, носи мълвата в Русия. За избраницата Хадиже Ужаховой се знае малко - тя е само на 20 и учи стоматология. Сватбената й рокля е на Ели Сааб, тежи 25 килограма и според изчисления на медиите струва около 1 милион рубли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай