Джебелчани искат справедлива присъда за Мерт

Джебелчани искат справедлива присъда за Мерт | StandartNews.com

Джебел. В петък, 2 май, десетки джебелчани се събраха на централния площад в града, за да протестират с искането, майката на Мерт да напусне града, защото я смятат за съучастник на сина й, съобщава „Арда нюз".

Протестът е организиран от най-близката приятелка на Джейлян-Мерджан Реджеб. Пред репортер на „Арда нюз" Мерджан заявила „Не можем да върнем Джейлян и Джейда, но не искаме да има други жертви. Искаме справедлива присъда за Мерт".

Преди седмица в апартамент на жилищна кооперация в Джебел бяха открити мъртви 24 –годишна жена и 7-годишно дете. Майката Джейлян Ю. й дъщеричката й Джейда бяха съсечени с брадва. След издирвателни действия бе задържан 18-годишния Мерт Мехмед. По настояване на окръжния прокурор на Кърджали съдът постанови най – тежката мярка „задържане под стража", с мотива, че обвиненият в жестокото двойно убийство е опасен и може да извърши друго престъпление

„Във Фейсбук вече е създадена група „Ръка за ръка за Джейлян и Джейда". За два дни към нея са се присъединили 514. Те настояват убиецът Мерт да остане до края на живота си в затвора", съобщава 24rodopi.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай