Двойни мартенски сметки за парно

Двойни мартенски сметки за парно | StandartNews.com

Спират парнотоот средата на следващата седмица

Сметките за парно през март месец са необичайно високи, оплакват се граждани. На касите на „Топлофикация София" потребителите на топлинната енергия останали неприятно изненадани от дебелите фактури.

От „Топлофикация София" обясняват, че това се случва, тъй като потреблението на топлинна енергия в столицата е било по-високо заради ниските температури.

От дружеството отбелязват още, че през тази година средномесечната температура през отоплителния сезон е била двойно по-ниска от тази през миналия - + 4,6 С ̊ в сравнение с +8,3 С ̊ година по-рано.

Междувременно стана ясно, че „Топлофикация София" започва поетапното спиране на отоплението в София от средата на следващата седмица, информират от дружеството. Това ще стане, когато бъдат изпълнени нормативно определените за това условия - три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от 12 градуса по Целзий и прогноза за трайно затопляне.

От 17 април мартенските сметките за парно и топла вода са на разположение на столичани на интернет страницата на дружеството - www.toplo.bg и в касите на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай