Духовна радост на срещата между Неофит и руския патриарх

Духовна радост на срещата между Неофит и руския патриарх | StandartNews.com

Москва. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе посрещтнат заедно с делегацията си от руския патриарх Кирил.

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил посочи, че отношенията между двете църкви са на много високо равнище и никаква политическа конюнктура не е в състояние да се отрази на тези връзки:

Искам да отбележа важното значение на нашите две подвория в Москва и София за развитието и запазването на двустранните отношения. Смятам, че трябва да развиваме всестранно връзките между нашите страни, включително като съдействаме на посещенията с поклонническа цел, за да могат вярващите да се докоснат до светините на другата църква.

Патриарх Кирил информира и за хода на строежа в Москва на църква, носеща името на Свети Киприан. Приветствайки своя домакин, българският патриарх Неофит изтъкна:

Винаги посещенията в братска Русия ни носят духовна радост. Видяхме колко е важно строителството на новия храм и за подпомагането на това изграждане се открива Банкова сметка за набине на средства.

По-късно днес патриарх Неофит ще посети българското посолство в Москва, след което ще отпътува за Санкт Петербург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай