ДИК-синдром погуби втора родилка в Бургас

ДИК-синдром погуби втора родилка в Бургас | StandartNews.com

Бургас. 24-годишна родилка издъхна в частната МБАЛ "Черноморска" в Бургас. Инцидентът стана във вторник, ден след като жената разви смъртоносния ДИК-синдром.

Младата майка е от Средец и е била приета по спешност в понеделник с тежък кръвоизлив. Лекарите са установили, че тя е получила пълно отлепване на плацентата доста преди термина. Едновременно с това жената е развила и ДИК-синдром, при който започва тежък кръвоизлив и кръвта не може да се съсирва. Ден след постъпването на жената от болницата съобщиха, че животът й е в опасност. Лекарите излязоха с призив към хората да дарят кръв, тъй като всички налични запаси са били изразходени в критичната ситуация.

Във вторник сутринта в МБАЛ "Черноморска" пристигнаха и републикански консултанти по акушерство и гинекология, но въпреки всички положени усилия, жената почина. Новороденото бебе е настанено в отделението по неонатология за интензивно лечение. Лекарите полагат усилия за стабилизиране на детето и извеждането му от състояние на риск.

Това е вторият случай на починала родилка от коварния ДИК-синдром. През март тази година в другата частна болница в Бургас МБАЛ "Дева Мария" от същата диагноза издъхна 37-годишната Юлия, която роди третото си дете. Жената почина след 30 дни в кома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай