Десет морски общини остават със старите си кметове

Десет морски общини остават със старите си кметове | StandartNews.com

Досегашните кметове по южното черноморие печелят вкупом още на първи тур. Всички морски общини, без изключение в Бургаска област остават със старите си управници. Резултатите от вота определиха, че кметовете на Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и Царево остават на постовете си. От всички тях само несебърският кмет не бе издигнат от ГЕРБ. Освен шестте морски общини, печелят досегашните кметове и в Руен, Карнобат, Малко търново и Средец. Последните две - също от ГЕРБ.

В три общини ще има балотажи на 1 ноември. На поправителен ще се явят кандидатите за кмет на Камено, Айтос и Сунгурларе. Единствената интрига се очаква да се развие в Сунгурларе, където изборът е на кантар. Там досегашният кмет Георги Кенов, който има два мандата от ДПС сега се явява като кандидат на БДЦ. Срещу него е кандидатът на ДПС Васил Панделиев, който води само с 5% на първи тур. Други изненади на балотажа не се очакват. В Камено се очертава победа за кандидата на ГЕРБ Жельо Вардунски, който води убедително пред червения Стефан Бонев. В Айтос на втори тур също се очаква победа за кандидата на ГЕРБ Васил Едрев, който води с 45% пред кандидата на ДПС Севим Али, за когото гласуваха 34%.


Петима са сигурните кметове от бургаска област, които спечелиха трети пореден мандат. С най-дълъг управленски стаж са бургаският градоначалник Димитър Николов, созополският Панайот Рейзи, на Несебър Николай Димитров, на Руен Исмаил Осман и на Карнобат Георги Димитров. Ако досегашният кмет на Сунгурларе Георги Кенов успее да се пребори, той също ще управлява трети мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай