Ден на траур в Струмяни

Ден на траур в Струмяни  | StandartNews.com

Благоевград. Днес е ден на траур в община Струмяни заради жертвите oт село Илинденци. На 1 февруари 46-годишният Илия Гайдов и 9-г. му син се удавиха в Злинска река край селището. Димитрина Гайдова от Сандански, съпруга на втори братовчед на Илия, пък загина в същия ден в жестока катастрофа на главен път Е-79.

Кметът на Струмяни Емил Илиев обяви 3 февруари за ден на траур във всички населени места на общината. Няма да се проведе и празникът на боговете на виното в Илинденци, който трябваше да се състои на 7 февруари, събота. „На никой не му е до празник, селото ни е почернено. Скърбим за нелепата кончина на Илия, сина му и Димитрина", каза кметът на Илинденци Бойко Ибришимов.

Димитрина Гайдова ще бъде погребана в Сандански днес от 12.00 часа. Илия и 9-годишния му син Георги ще бъдат погребани в общ гроб в 14.00 часа в гробищния парк на село Илинденци. Жителите на община Струмяни са потресени от трагичните инциденти, които станаха и всички помагат на почернената фамилия с каквото могат. Община Струмяни също ще подпомогне семейството финансово. Събраните средства за честването на празника на боговете на виното, който бе отменен, ще бъдат дадени на близките на Илия Гайдов. Венци и цветя на гроба им ще поднесат футболистите на двата отбора от Струмяни и Илинденци. Бащата дълги години играл футбол в Илинденци, а синът му тренирал в Струмяни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай