Дават Семерджиев на съд до дни

Дават Семерджиев на съд до дни | StandartNews.com

София. Бившият шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев ще бъде даден на съд до десетина дни.

Освен на Семерджиев обвинение може да  бъде повдигнато на още няколко човека, сред които дори и заместник-министър. Имената на бъдещите „клиенти" на Темида обаче все още се пазят в тайна, съобщи Дарик.

Семерджиев бе назначен от бившия премиер Бойко Борисов. Той бе отстранен в края на януари по време на масовите протести в цялата страна срещу високите цени на тока и бедността.

След съвещание в Софийската градска прокуратура вчера градският обвинител на столицата Николай Кокинов е възложил последни задачи на екипа от разследващи. Очаква се окончателните резултати да станат ясни след две седмици.

Няколко са проверките на прокуратурата по Семерджиев. Заедно с НАП проверяват имотното състояние на цялото му семейство. Освен това прокуратурата започна досъдебно производство срещу него за злоупотреба с влияние. Делото е образувано заради съмнения, че е използвал своето служебно положение, за да даде на дружеството "Проенерджи трейд" лиценз за търговия с енергия за срок от 10 години. Така той бил осигурил за фирмата противозаконна облага, което е престъпление по чл. 283 на Наказателния кодекс, предвиждащо до 3 години затвор.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай