Дъщерята на Пол Уокър съди "Порше"

Дъщерята на Пол Уокър съди "Порше" | StandartNews.com

Дъщерята на Пол Уокър ще съди "Порше" заради инцидента, при който загина актьорът. 16-годишното момиче, чийто баща загина през 2013 година, е подало дълъг съдебен иск срещу автомобилната компания. В него се твърди, че моделът от 2005 година Carrera GT, в който Уокър катастрофира, е имал технически неизправности.

Според представителите на Медол актьорът от "Бързи и яростни" е бил жив в колата след удара, преди в крайна сметка возилото да пламне и да отнеме живота му.

Обвинението твърди, че при удара коланът на Уолкър е премазал ребрата и таза му. След това актьорът е бил заклещен в капан в продължение на минута и половина преди да се разрази пожарът, информира TMZ. В иска се посочва още, че от компанията са били наясно, че Carrera GT е имал проблеми със стабилността и контрола на пътя. Адвокатите на Медол твърдят, че от Порше лесно са могли да избегнат проблема със система за управление на стабилността, която е стандартна за моделите на компанията.

Заключението на властите след катастрофата изтъкваше като причина за инцидента превишената скорост. Според тях колата се е движила с около 160 км в час, а на отсечката, където е станал трагедията, е имало знак за ограничение от 70 км. В съдебния иск обаче се твърди, че Уокър е управлявал автомобила с 88,5 километра в час, преди удара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай