Дадоха ход на делото "Килърите"

Дадоха ход на делото "Килърите" | StandartNews.com

Варна. Варненският апелативен съд даде ход на делото "Килърите" на своето трето поред заседание по направените девет жалби на подсъдимите и техните защитници, както и по протеста срещу по-леките присъди на трима от тях от Окръжна прокуратура - Шумен. 

Делото "Килърите" е по жалбите на Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца и Янко Попов - Туцо, които са осъдени на първа инстанция на доживотен затвор без право на замяна. По-леки присъди също на първа инстанция получиха бизнесменът от Велико Търново Георги Вълев, бившият полицай Петър Атмаджов и хижарят Райчо Стойнев за убийствата на Борислав Георгиев, изпълнителен шеф на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. 

Председателят на съдийския състав Илия Пачолов отхвърли исканията на подсъдимите и техните защитници за разпит на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, на Алексей Петров, на Сретен Йосич и на комисар Валентин Цолевски. Магистратите обаче приеха до 1 февруари 2014 г. да бъде направена съдебно-счетоводна експертиза на финансовите взаимоотношения за сключен договор и плащания между подсъдимия бизнесмен от Велико Търново Георги Вълев и шуменския бизнесмен Румен Рачев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай