Членовете на КРИБ се увеличиха два пъти

Членовете на КРИБ се увеличиха два пъти | StandartNews.com

"Членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България през последните осем месеца са се увеличили двойно. Много от фирмите се върнаха при нас". Това заяви пред pik.bg Кирил Домусчиев, който беше избран за председател на КРИБ в края на ноември 2014 г. След като бях избран за председател, КРИБ тръгна по правилния път като организация с много активна позиция по въпроси, които касаят бизнеса в България, и с постоянство по темата страната ни да се превърне в добро място за правене на бизнес, каза Домусчиев.

При срещите ми с бизнеса в различни градове на страната във връзка с проекта "Бизнесът на светло" много от хората ми казаха, че се връщат в КРИБ, защото виждат съвсем друго лице на организацията, продължи той. Организацията става все по-уважавана от страна на законодателната и изпълнителната власт, както и от бизнеса, каза още Кирил Домусчиев. Той добави, че целта на КРИБ е да защитава в максимална степен интересите на бизнеса на всякакви нива. По повод предложената от четирите работодателски организации КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ "Пътна карта за реформи в енергетиката" Домусчиев обясни, че на този етап това е един т.нар. в дипломацията "нон пейпър" документ, който е комбинация от предложения, понякога взаимно изключващи се, както в "брейн-сторминг" сесиите. Това се прави с оглед да се направи максимално широка платформа, върху която да се преговаря, каза Домусчиев. Част от предложенията предвиждаха да се търси инвеститор за "американските" централи в Маришкия басейн.

Днес срещу предложените реформи в "Пътната карта" се обявиха компании от енергетиката, сред които ЧЕЗ, EVN и "американските" централи AES Гълъбово и КонтурГлобал. В свое становище, подписано и от Асоциацията на топлофикационните дружества в България, Асоциация "Хидроенергия", Българската ветроенергийна асоциация и Българската фотоволтаична асоциация, се посочва, че мерките в "Пътната карта" противоречат на принципите на свободния пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай