ЧЕЗ мобилизира екипи заради дъждовете

ЧЕЗ мобилизира екипи заради дъждовете | StandartNews.com

400 обучени, аварийни групи се грижат за сигурността на електрозахранването в Западна България

Проливните дъждове през последните 48 часа предизвикаха локални аварии и оставиха без ток части от населени места в Софийска област, съобщават от ЧЕЗ.

Аварийни екипи на ЧЕЗ изпълняват ремонти на повредени съоръжения в района на с. Клисура, Радова махала, местностите Витошица, Мала Раковица и Витковица в района на София. Няколко шахтови трафопоста в столицата са наводнени. Предприети са необходимите мерки за отводняването им.

Аварийната обстановка за цялата територия, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, към 10.00 ч. днес е нормална, въпреки обилните количества дъжд, които се изляха в последните няколко дни.

400 обучени екипи на ЧЕЗ се грижат за сигурността на електрозахранването на територията на Западна България. Дружеството разполага допълнително и с над 50 аварийни екипи, които в извънработно време и при възникнала необходимост, са в постоянна готовност за реакция. Всички те са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства.

В случай на прекъсване на електрозахранването клиентите на компанията могат да се обръщат към ЧЕЗ на денонощната информационна линия 0700 10 010. Информация за ремонтните дейности и тяхната продължителност може да бъде получавана и в реално време през мобилната версия на сайта m.cez.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай