Ченгетата дошли светкавично след удара срещу Доган

Ченгетата дошли светкавично след удара срещу Доган | StandartNews.com

София. Служители на СДВР са били в НДК минути след подадения сигнал за опит за покушение над Ахмед Доган, съобщи МВР. Обаждането за инцидента, възникнал в зала 3 на НДК, е получено на тел. 112 в 12.23 часа в събота. Две минути по-късно – в 12.25 часа, то е предадено на оперативните дежурни части на СДВР, ГД "Национална полиция", НСО и Центъра за спешна медицинска помощ.

Екипи на СДВР, които са се намирали в обсега на прилежащата до сградата територия, реагирали светкавично. Трима от служителите на сектор "Общинска полиция" с цивилно облекло достигнали бързо до залата и след като си проправили път до трибуната, са оказали съдействие за недопускане разрастване на инцидента.  Други от пристигналите полицаи са ограничили достъпа на външни лица до залата.

В 12.30 часа на място пристигнали и екипи на Специализираните полицейски сили и на СДВР, които запазили местопроизшествието до идването на група за оглед и разследващ полицай. След като и последният от присъстващите от залата е напуснал, е започнал огледът на място от екипите на СДВР, под ръководството на прокурор от Софийската градска прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай