Четвъртък,

Бунтовниците в расо склониха глава пред Серафим

От: Failed to load user -
1770
Бунтовниците в расо склониха глава пред Серафим
A
A
A

Благоевград. Свещениците бунтари от Сандански служиха литургия заедно с новия Неврокопски митрополит Серафим в санданския катедрален храм „Свети Георги".

Отците Никола Ризов, Георги Менчев и Владко Тасков сведоха глави, целунаха десницата и измолиха благословията на владиката. Тримата преди избора на Серафим бяха категорични, че изборите на епархийски избиратели са нелегитимни, което прави незаконно въдворяването му като митрополит.

„Истина е, че приветствахме новия духовен глава на Неврокопска епархия. В неговите ръце сме всички. На политиците дават 100 дни да се докажат, ние също ще му дадем време. Искаме от него да няма финансови нарушения, да се спазват каноните и Устава на БПЦ. Гласуваме му доверие", призна архиерейският наместник на Санданска духовна околия отец Георги Менчев. Той зае поста в края на миналата година по разпореждане на временния владика – Видински митрополит Дометиан. Други двама от бунтарите в расо пък бяха назначени за председатели на църквите в Сандански. Тръгне ли Серафим по грешния път, а не по правия, ще реагираме, защото се борим за чиста и свята църква, увери свещеникът.

Серафим увери, че няма никакви лични конфликти с тези божи служители. Няма да ги отстраня от заетите длъжности. Ще продължа да търся диалога с тях, добрия тон, за да работим заедно за единна и силна църква, категоричен е митрополитът.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички