Брад Пит отказал „Матрицата“

Ролята не беше предназначена за мен, заяви актьорът

Брад Пит отказал „Матрицата“ | StandartNews.com

Брад Пит разкри, че култовата роля на Киану Рийвс на Нео от „Матрицата“ първо била предложена на него.

„Наистина вярвам, че героят не беше мен. За това и отказах да участвам – взех червеното хапче“, споделя актьорът.

Пит направи разкритието на международния филмов фестивал „Santa Barbara“. На церемонията холивудският мачо бе почетен с най-престижния приз на форума – „Maltin Modern Master Award“, за дългогодишния си принос към индустрията.

Както неотдавна стана ясно, ролята на Нео била предложена и на Уил Смит, но той я отказал, за да снима „Този див, див запад“. Смит признава, че все още съжалява за решението си, но похвали Рийвс за неговото изпълнение.

„Киану е перфектен във филма. Лорънс Фишбърн също. Отказът ми най-вероятно беше за добро. Ако аз бях приел ролята, Нео щеше да е афроамериканец, а Морфей (Фишбърн) – не, защото продуцентите бяха хвърлили око на Вал Килмър. Така щях да разваля филма, така че пак заповядайте“, коментира звездата от „Лоши момчета“.

Междувременно Брад призна, че е в абсолютен мрак относно вълненията покрай прегръдката му с Дженифър Анистън на наградите на Гилдията на филмовите актьори. Пит сподели пред „Entertainment Tonight“, че не е чел нищо, свързано със срещата им на церемонията, нито пък възнамерява да го прави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай