Борисов: И в момента има "горещи точки" на бежанците в България

Борисов: И в момента има "горещи точки" на бежанците в България | StandartNews.com

И в момента има горещи точки на бежанците в България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция във връзка с най-големите предизвикателства, породени от бежанската криза, пред страната ни, предаде „Фокус".

„И в момента има горещи точки на бежанците в България. Кое ви изненада, че това е новината на деня, от всичко, което съм изразил като позиция на срещата?", коментира Борисов. „Ние и сега сме гореща точка и затова са страховете на българите, че тази вълна, това цунами, което се движи през Средиземно море и, когато всички затварят границите, то ще дойде на нашата границите", допълни той

„По време на срещата в Брюксел казах на колегите, че ние вървим след събитията, аз изпитвам тревога от това, което ни предстои. Колкото повече огради се построят, толкова по-трудно те ще преминат в други държави. Преди да стане думата за горещата точка, има няколко предложения, които съм направил и които услужливо се премълчават. Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващо събитията решения не можем да вземем", заяви Борисов.

„Опитах се максимално да защитя интереса на страната и хората, поставяйки темите и проблемите точно такива, каквито са, без да противореча на хуманността на България. Нямам претенции, че съм най-умния и най-знаещия, ако има друго предложение веднага ще го приема, но това се реалностите на днешния ден", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай