Боби Ваклинов е рапър по душа

6 неща, които не знаете за Боби Ваклинов

Боби Ваклинов е рапър по душа | StandartNews.com

Измисля рими, докато причаква героите за скункс

"Моята работа е най-забавната - роден съм за нея", казва Боби Ваклинов, станал известен като Повелителя на скунксовете. "Харесва ми да изобличавам и да задавам неудобни въпроси", добавя юнакът от "Господари на ефира", който преди време разкри разврата в един от манастирите. Когато не връчва статуетките, той е енергичен репортер, готов да отбележи попадение на сметката на справедливостта. Ето кой още е Боби.

1. Господин продуцент, майн френд, свих един

"Знам, че продуцентът ни Джуди Халваджиян ще прочете това, но няма как да скрия - време е да си кажа: откраднах един скункс. Да ми е скункс на ухото - да се държа прилично, защото съм и рапър. Да не се издъня. Бих си връчил един за моето образование, защото не съм от най-редовните студенти по обясними причини. Гоня хора по улицата. Но сега завършвам магистратура", казва Боби. Приятелката му Ивана е сложила розови мустаци на статуетката и си я държат над телевизора. Още щом хората го зърнат, се изпълват с респект и се оглеждат за камери. "Не ми надписват сметки в ресторанта, дават касова бележка, пускат ме напред на опашката", разправя той.

2. Живее като 007

Често пъти му се налага да дебне в засада, а понякога и да се дегизира. Въобще с шпионските техники е на "ти" и може да бъде успешен детектив. "Правя клопки в обществен интерес", шегува се той. Има лауреати на ироничната награда, които чака твърде дълго. Но се е научил да стиска. А мръдне ли да се облекчи и изпусне обекта, не се знае кога ще го издебне отново. Когато трябвало да връчи скункса на Криско, се крил в храстите на Докторската градина.

Споделя, че в предаването получават по 200 сигнала на ден за нередности. Имало и доста шантави оплаквания. Някои хлапета го бъркат със Супермен и искат да се разправи с даскала им по география. Други ги викат, защото съседът гледал целенасочено и умишлено плъх в апартамента. Случвало се е близки да го молят да върне наскоро купен телевизор с дефекти. Но Боби твърдо отсича, че това би било злоупотреба с власт и тогава наистина ще заслужи сам скункса.
Налага се понякога да преследва героите с автомобил, но досега никой не му е посягал. Веднъж обаче Христо Бисеров така затръшнал вратата на колата, че го ударил през зъбите. Боби минал само с болка, без други поражения. Дебнал Елена Петрова десетина дни и накрая тя слязла до колата, където я чакал екипът с поднос ягоди. Боби на шега я попитал къде е сметаната. "Трябва да си зареден със самоирония, за да приемеш подобна награда. Тя е критерий доколко човек си е повярвал и доколко е широко скроен", смята Ваклинов.

Боби си спомня още един любопитен случай - гонил някакъв тип, който се представял за изпълнителен директор на фирма и предлагал 2500 лева заплата за секретарка. Пратили под прикритие стажантка на Господарите и се оказало, че сумата е за сексуслуги.

3. Мистър Мускул

Боби спортува фитнес от известно време и казва, че вече се усеща в добра форма. Работи за горна част. На лежанката стигнал до 90 килограма. Прави това за удоволствие и за да се разтоварва. "Призовавам младите хора да спортуват, а не само да висят в парковете", казва той. Случва се да кара колело, но фитнесът по му допада и изобщо не близва добавки. Като тийнейджър играел усилено шах и ходел на уроци. По-големите му братя Наско и Васко са професионални шахматисти и първите ходове по дъската направил с тях. В 7-ми клас обаче музиката го завладяла.

4. Учи се от Еминем и Спенс

"Рисувам в рими", нарича той увлечението си по хип-хопа. Когато бил в 12-и клас, се чудел какво да избере - журналистиката или сцената. Майка му Маруся Ваклинова е известна актриса от благоевградския театър. Баща му Христо е завършил българска филология в Пловдив, но работи като радиожурналист и е отявлен музикант. "Предвид тежкото битие на актьора, избрах журналистиката. Ума ми не го побира, как може тези хора да взимат по 500 лева заплата?!", негодува Ваклинов. Записал журналистика и за да са спокойни родителите му, но скритата му цел била да живее в София и да си търси пътя като рапър. Малко преди това работел в радиото на Американския университет, където водел предаване за рап без хонорар, ей така - да овладее занаят. А първоучители в хип-хоп културата му били Еминем и Спенс. Преди време Боби пусна първото си парче с Йоана и Ice, озаглавено Drumset, а до края на месеца излиза второто - "Неудобно".

"То е добронамерен бъзик със 100 Кила. В клипа коза се превръща в мацка - това е гаджето ми в живота Ивана. Може би покрай Господарите ме избива на пародии и шеги", казва той.

Има още доста композиции, записани навремето, които не са видели бял свят, а сега готви и няколко дуета. Въодушевява се от живота наоколо. Дава пример за това с римата: "Като Братя Галеви ще си плюя на петите, госпожице, откажете ли с мене да спите".

5. Най-вярната стража

След училище Боби си прекарвал времето в театъра, където работи майка му. Катерел се по декорите и я изчаквал да приключи с ангажиментите си, седейки в публиката. Помни я в ролите й в "Домът на Бернарда Алба" и "Вражалец". Ваклинов дори се втурвал да защитава родителката си, когато по роля тя ставала жертва на партньорите си. "Друг път съм апострофирал от публиката с викове: "Това не е вярно", добавя той.

6. Домашни истории

Ивана, с която Боби живее от половин година, е момичето на мечтите му. Красавицата учи бизнес в Нов български университет. Преди три месеца тя му подарила джак ръсел, който кръстили Маршал - рожденото име на Еминем. Кучето било доста палаво, но Боби е навикнал, защото преди него гледал доста пъргав кокер шпаньол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай