Бивш полицай поведе пет рейса на контрапротест

Бивш полицай поведе пет рейса  на контрапротест  | StandartNews.com

Благоевград. Пет автобуса с поддръжници на кабинета „Орешарски" от Пиринско заминаха рано тази сутрин за участие в контрапротеста пред НДК, съобщи информационният сайт struma.bg. Около 30 активисти и членове на БСП начело с общинския председател Владимир Пандев се събраха в 8.00 часа пред Младежкия дом в Благоевград.

Очакваше се в групата от Пиринско да има и протестиращи от Гоце Делчев и Сандански. Малко сме, защото хората по селата си имат селскостопанска работа, падна хубав дъжд и са излезли по полето, каза бившият кмет на Селище Симеон Илков. Късно се обадиха и хората просто не успяха да се организират, добави и ексшефът на сигурността в община Благоевград и бивш полицай Любен Милев. Средният ешелон на властта още е непокътнат, чиновниците назначени от ГЕРБ са си още в администрацията и те са основните лица по митингите в София, допълни Милев.

По 100лв. плащат на протестиращ сутрин и още толкова следобед, ако водиш едно дете, получаваш бонус от 60лв., всичко е превърнато в бизнес, а между това има и хора, които наистина са излезли да защитават идеи, обясни Милев. На правителството на Пламен Орешарски трябва да се дадат законните 100 дни толеранс, така е демократично и цивилизовано, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай