Бивш футболист на "Пирин" блудствал с 10-годишно дете

Изправят го на съд

Бивш футболист на "Пирин" блудствал с 10-годишно дете | StandartNews.com

Благоевград. Бившият футболист на ФК "Пирин" Иван Бонев ще бъде съден сексуалното посегателство над 10-годишно малолетно момиче.

Прокурор Ивайло Филипов внесе обвинителния акт в съда срещу 60-годишният благоевградчанини като делото е насрочено за разглеждане през есента, съобщи struma.bg.

Ивайло Филипов е баща на общинския съветник от ГЕРБ Светлин Бонев, който бе назначен за директор на Спортния тотализатор в Югозападна България при управлението на Бойко Борисов.

Иван Бонев беше арестуван миналото лято като заподозрян за блудство с трите сестрички Борислава, Галена и Любомира, които живеели в неговата махала при „Часовника". В хода на разследването са събрани доказателства, които уличават ексфутболиста в блудство само към 10-годишната Борислава. Родителите Снежана Котрулева и Герасим Попгеоргиев трудно се справяли с отглеждането на децата, живеели бедно. Много от съседите им помагали, като давали на момичетата дрехи, обувки и храна.

Момичетата били доверчиви към комшиите от махалата. Според обвинението, през лятото на 2011 г. Борислава срещнала до магазина „Чичо Иван", който живеел през три къщи от тяхната, и му отишла на гости. Той я сложил на масата и започнал да я гали, съблякал я, започнал да я опипва „отдолу" и бръкнал с пръст. Момичето се разплакало, но той продължил да я милва, като се опипвал през панталона. Накрая й дал две филийки и я изпратил да си ходи. След това имало още няколко посещения, при едно от които Борислава била изкъпана под душа.

Срещите се възобновили през лятото на 2012 г. , но тогава вече момичето споделило за тях на майка си. Тя й се скарала и забранила да ходи повече там, но не посмяла да каже на мъжа си. Съседки обаче забелязали странното поведение на Иван Бонев и разговаряли с детето, което им разказало какви ги върши „Чичо Иван", и тогава те се обадили в отдела за „Закрила на детето". Според обвинението от лятото на 2011 г. до 26-ти юли 2012 г. в дома си на ул."Борис Сарафов" с цел да възбуди и удовлетвори половия си нагон, без съвкупление, е блудствал с малолетната Борислава. Иван Бонев изкара половин година в ареста, след което бе пуснат навън срещу парична гаранция от 10 000 лв.

Той определя като абсурдни обвиненията срещу него и счита, че трите момичета Борислава, Галена и Любомира са били манипулирани. В хода на разследването малолетната Борислава е изследвана от психиатри и психолози. Предвид на възрастта си тя е предразположена към фантазии, но такива елементи не са доловени от експертите при конкретните факти. Иван Бонев е в добро психично и физично здраве, няма проблеми с половото влечение и не страда от педофилия. Разведен е, но винаги е имал постоянни партньорки. Демонстрирал високо самочувствие и се считал за неостаряващ.

Миналия месец срещу него влезе в сила присъда за блудство със студентка. Иван Бонев бе осъден на 1 година и половина за това, че на 17.10.2007 г. около 00.30 ч. се вмъкнал в стая №706 на студентката Гергана Венева и с цел да задоволи мъжкия си мерак проникнал насила с пръсти във вагината й. По това време Иван Бонев работил като пазач във Второ студентско общежитие на ЮЗУ „Неофит Рилски". На първа инстанция той бе признат за виновен, че извършил блудството, възползвайки се от безпомощното състояние на пияната студентка, като употребил сила, запушил устата й с ръката си.

Районният съдия Владимир Пензов го осъди на 2 години затвор с 4-годишен изпитателен срок, както и да плати обезщетение от 3000 лв. на жертвата и отделно съдебни разноски за над 2000 лв. Присъдата бе обжалвана пред Окръжен съд - Благоевград. Тричленният съдебен състав, председателстван от Петър Пандев, намали присъдата с 6 месеца и оправда Иван Бонев в частта за квалификацията, че е блудствал, като се е възползвал от безпомощното положение на жертвата.

Окончателното му наказание стана 1 година и половина с 3-годишен изпитателен срок. Иван Бонев бе осъден да изплати и лихва върху 3000 лв. обезщетение, считано от датата на престъплението. Наскоро са предприети действия от съдия-изпълнител, който е започнал опис на имуществото на Бонев след искова молба на жертвата да си получи по законен път присъдените пари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай