Бареков с подробности за хотела на сина на Първанов

Бареков с подробности за хотела на сина на Първанов | StandartNews.com

Николай Бареков публикува на стената си подробности за това какви са били мотивите му да внесе сигнал в ДАНС за придобиването на хотел "Стримон Спа" в Кюстендил. Ето какво написа Николай Бареков:

Днес предстои да внеса нови подробности по сигнала до Главна прокуратура и ДАНС за придобития от сина на експрезидента Георги Първанов мултимилионен СПА хотел. След подробна консултация с нашите юристи, преценихме, че става въпрос за класически случай на пране на пари от високопоставен политик.

В никакъв случай банковият кредит и дълговете на хотела не покриват неговата пазарна стойност. Дори кредите от банката да са в размер на 3 млн. лв. и още толкова да са останалите задължения, пак се губят няколко милиона до реалната стойност на хотела, чиято оценка, дори в разгара на кризата, не е била 6 млн. лв. Тук говорим за хотел, който струва поне 10 млн. лв. по пазарна оценка.
 

Остава въпросът по какъв начин президентският син Ивайло е платил останалите милиони. Отговор на този въпрос до момента не сме получили нито от експрезидента Първанов, нито от сина му.

Във връзка с този казус вече са организирани срещи с лидерите на европейските партии. В началото на септември лично ще ги запозная със съдържанието на сигнала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай