Бареков: Никога не съм имал приятел политик

Бареков: Никога не съм имал приятел политик | StandartNews.com

София. Никога не съм имал приятел политик. Така Николай Бареков обясни пред "Карбовски - предаването" по ТВ7, че никога не е бил приятел с Бойко Борисов.

По думите на Бареков през 2002 година, когато Борисов се появи, "беше съвършено нов, изглеждаше неординарен, интересен", каза Бареков. Тогава си казвахме "Дай да го подкрепим, защото няма дясно", коментира Бареков.

Журналистът призна, че е подарявал неведнъж подаръци на експремиера. Когато Борисов е станал министър-председател, Бареков му е подарил букет и кожена чанта, "да си носи важните документи и да не ги губи". Но никога не съм получавал подарък от Борисов, подчерта журналистът. По думите му той бил един от малкото, които казват истината в очите на премиера. Бареков посочи и разследване на телевизията, в която работи, което доказало за срастване на министри с престъпни структури.

"И Борисов, и Цветан Цветанов знаят много добре, че никога не са ми давали пари", заяви журналистът и добави: "аз нищо никога не съм искал".

"С информацията, с която разполагам, аз разбрах, че тези хора не работят в интерес на българската държава и на българския народ", обясни обрата в позицията си Бареков.

За скандала в Костинброд журналистът подчерта, че просто е бил на мястото, където прокуратурата е посочила, че има 350 000 незаконни бюлетини. По думите му те са поръчани от привърженик на доскоро управляващата партия и са отпечатани в печатница, собственост на човек от същата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай