Бъкингам се тресе. Война между Хари и Уилям

Херцогът на Съсекс иска помирение, брат му - бесен

Бъкингам се тресе. Война между Хари и Уилям | StandartNews.com

Бъкингам се тресе от поредния скандал между Хари и Уилям. Причината са опитите на Хари да се сдобри с баща си крал Чарлз.

Херцогът на Съсекс не се е отказал от опитите да се помири с кралското семейство, съобщава Daily Mirror, цитиран от БЛИЦ.

Според източници, близки до двореца, по-малкият син на Чарлз III смята скоро да се обади на баща си, за да обсъди с него евентуално помирение.

Това ще е вторият им телефонен разговор в рамките на месец. Според вътрешни лица от двореца, на 14 ноември Хари и съпругата му Меган Маркъл са се обадили на краля, за да го поздравят за 75-ия му рожден ден.

Запознати твърдят, че в същото време по-големият син на монарха е против сближаването му с Хари. Тъй като един ден именно Уилям ще поеме задълженията на краля, той може да се окаже определящият фактор по отношение на статута на Хари.

Пред OK Magazine източник казва, че принц Уилям "никога няма да приеме Хари обратно в семейството" и се опитва да провали евентуалното му помирение с баща им. По думите му,  връзката между братята е разрушена завинаги и шансовете за възстановяването й са нулеви.

Той добавя, че за да бъде приет отново в семейството, херцогът на Съсекс ще трябва да предприеме няколко смели стъпки и по-специално публично да се извини за скандалните откровения, които направи в автобиографичната си книга "Spare".

"Мисля, че за нещо сериозно, ще е необходимо Хари да направи публично извинение – на краля, на брат си, на всички граждани на Великобритания и британската общност, като признае, че е направил грешка. Докато не го направи, тези обаждания не означават нищо", посочва той.

Въпреки слуховете за възможно помирение между Чарлз III и Съсексови, на 20 ноември се появи информация, че бегълците не са поканени на традиционното семейно коледно тържество в двореца Сандрингам в Норфолк.

Британският журналист Крис Шип казва, че разполага със списъка с гости за събитието, а принц Хари и Меган Маркъл не са в него.

Ако обаче все пак чудото се случи и двамата се появят на тържеството, принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън няма да се присъединят към семейството.

Кралският редактор на Talk TV Сара Хюсън подчертава, че Уилям и Кейт "не са готови да си играят на щастливо семейство".

Друг кралски източник пък предполага, че кралят най-вероятно ще покани Хари и Меган в Шотландия за Нова година, когато Уилям и Кейт са в Норфолк.

"Това със сигурност би било като да убиеш с един куршум две заека с един камък - да протегнеш ръка като жест на помирение към единия син, без да причинява затруднения на другия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай