Баба и бебе паднаха в асансьорна шахта на болница

Баба и бебе паднаха в асансьорна шахта на болница | StandartNews.com

Бургас. Бебе на една годинка и баба му паднаха в асансьорната шахта на четвърта поликлиника в Бургас. Инцидентът е станал около 13 часа на обяд в понеделник. 51-годишната Ваня Колева и невръстният й внук са полетели от близо 3 метра височина и са паднали върху покрива на асансьора.

Жената само успяла да извика за помощ и изгубила съзнание. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната, полицаи и линейка. Те са успели с общи усилия да извадят тежко ранената жена от асансьорната шахта. Тя и бебето са откарани незабавно в шоковата зала на МБАЛ.

За щастие бебето е било в детска количка, която паднала върху колелата си и то е останало невредимо. Амортисьорите са поели основната част от сътресението след удара. Жената обаче е в много тежко състояние с опасност за живота.

Тя е настанена в реанимацията в кома с тежки вътрешни травми и фрактури по цялото тяло.

Асансьорът на здравното заведение е бил повреден, но нито е бил обезопасен, нито пред кабината е имало информационни знаци, че не работи.

Кабината се е намирала на партера, а жената и бебето са били на третия етаж в поликлиниката.

Ваня Колева отворила вратата на асансьора, бутнала количката да я вкара в него, без да подозира, че всъщност там асансьор няма. След това полетяла заедно с количката надолу.

Полицаи разследват причините за тежкия инцидент, който може да се окаже фатален. Започнали са разпити на ръководството на поликлиниката и на хората от техническия персонал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай