Атентаторът от Бургас не бил камикадзе

Атентаторът от Бургас не бил камикадзе | StandartNews.com

София. Ако атентаторът от Бургас беше камикадзе, раницата му със сигурност щеше да е в багажното на автобуса. Това заяви следователят по делото Георги Илиев пред Нова телевизия.

Позовавайки се на направения в петък следствен експеримент край Ихтиман, той категорично заяви, че автобусът е бил взривен дистанционно. В противен случай младежът е щял да остави раницата в багажното, да бъде в автобуса, а той да гръмне в самия град Бургас, където са щели да умрат още повече хора.
В този участник в атентата се е появило колебание в неговите действия, бил е наблюдаван от негов съучастник, който е видял колебанията му, посочи Илиев.


Той се въздържа да посочи, че зад атентата стои „Хизбула".Всеки разследващ ще бъде въздържан, нищо не пречи на една терористична организация да ползва почерка на друга, затова ние не бързаме със заключенията", каза още разследващият.
По думите му организаторите на кървавия инцидент са се подготвяли поне от една година, защото преди това израелските туристи у нас са били нарочно охранявани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай