Арести след акция върху Паметника на съветската армия

Арести след акция върху Паметника на съветската армия | StandartNews.com

София. Надпис „Окупатори!" върху Паметника на съветската армия в столицата вкара четирима души в ареста. Тази нощ полицията е задържала четирима души, сред които и кандидат-депутат от Реформаторския блок. Това съобщи пред бТВ активистът и журналист Иво Инджев.

Марта Георгиева, която е в листите на дясното обединение, е поела отговорност за акцията като израз на политическа позиция, изтъкна Инджев. Тя е показала личен документ при задържането, но той бил хвърлен на земята от униформените. Мобилният телефон на жената звъннал, полицаите се ядосали и го хвърлили по същия начин.

Маринова била отведена в полицейското управление със заплахи и блъскания от страната на полицаите. Константин Божилов и Георги Петров са други двама, които са били задържани с нея.

По-късно Георгиева е била освободена, добави Инджев. За другите трима не може да се направи нищо, тъй като законовата процедура позволява 24-часов арест, обяснява още той.

„Такива неща се случват на 7 септември – деня на убийството на Георги Марков, рождения ден на Тодор Живков, откриването на Паметника на съветската армия. Хубав подарък за съветолюбието в България", коментира активистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай