Апокалипсисът е жалък, прощаваме се с Калата

Апокалипсисът е жалък, прощаваме се с Калата | StandartNews.com

София. На 21 декември ще се простим с Калата. В деня, в който някои ще чакат края на света, България ще сведе глава пред най-обичания си актьор. Поклонението ще бъде от 12 часа в сградата на Сатиричния театър.

Само човек като Георги Калоянчев можеше да направи така, че дори Апокалипсисът да изглежда смешен и жалък. И той го направи.

България загуби една голяма усмивка, каза актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Беше много чист и много готин човек. Усмихнат и малко тъжен, но нали знаете, че клоуните в цирка са много тъжни хора, а пък комедията беше визитната картичка на Калоянчев. Беше тъжен, но за сметка на това изключителен човек, допълни Мутафчиев.

Георги Калоянчев е от най-могъщите актьори, той можеше и тъжно, и смешно, каза режисьорът Теди Москов пред БГНЕС. Работата с него беше невероятна. Изиграваше всичко от първия дубъл, заяви Москов.

Много ми е тежко, че татко си отиде. Почина у дома. Обичах го много, сподели по-големият син на актьора Ивайло Калоянчев.

Обичан и почитан от своята публика, от своите колеги и приятели, Георги Калоянчев ще остане завинаги в сърцата ни с яркия си талант и харизматично актьорско присъствие на театралната сцена и на големия екран! Дълбок поклон!, се казва в скръбната вест от Съюза на артистите.

Калата ще бъде погребан в Алеята на творците, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай