Александър, който преби с Патрик малкия Христо: Съжалявам

Александър, който преби с Патрик малкия Христо: Съжалявам | StandartNews.com

Христо е бит в продължение на дни, съобщават от обвинението

„Съжалявам". Това заяви в съдебната зала Александър, който заедно със своя приятел преби жестоко 3-годишния Христо. Патрик пък не пожела да говори, съобщава Нова тв.

Съдът остави двамата 18-годишни побойници за постоянно в ареста. 

Ударът, който е пратил детето в безсъзнание е бил с дълбочина 2 см. То е прието в болницата с кръвоизлив в областта на очната ябълка, но без счупен череп.

Христо е щял да умре, ако не са го закарали в болницата, посочват от обвинението. Двамата младежи се обадили на съседката като видели, че детето не мърда. Тя е установила, че е безконтактно.

Майката заминала на 26 юни. Първоначално бащата на Александър е трябвало да гледа детето, но реално от първи юли той поверил грижите на сина си и Патрик, стана ясно от съда днес.

Христо е бит в продължение на 7-10 дни, от около 13 юли. Една свидетелка твърди, че го затваряли в шкаф, но няма запис, който да доказва това. Майката е контролирала детето през скайп, 3-4 дни преди това видяла, че то има синина на бузата и тази снимка заедно с видео представила на полицаите.

Вината на Патрик е много по-малка, заяви неговият защитник и хвърли основната вина върху Александър.

На детето са причинени травми, които са временно опасни за живота и постоянни за здравето, се води средна телесна повреда, каза от своя страна адвокатът на Александър.

По-рано днес стана ясно, че малкият Христо вече е излязъл от комата и дори се е видял с майка си, която се върна от чужбина след случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай