Акция "Гергьовден" за търговците на зарзават

Акция "Гергьовден" за търговците на зарзават | StandartNews.com

Масирани проверки в обектите за търговия с плодове и зеленчуци предприемат данъчните за предстоящите празници - 1 май и Гергьовден. Акцията е под кодовото название "Гергьовден" и ще обхване почти всички области от Южна България - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали, информираха от старозогарския офис на Националната агенция за приходи. Инспекторите ще следят основно за издаването на касови бележки, но също така и за спазване на осигурителното законодателство.

Множеството сигнали от граждани за подобни нарушения допълнително са мотивирали акцията на данъчните. Драстични и необосновани спадове в отчитаните обороти са другият повод за акцията. Освен внезапни инспекции по пазарите в празничните дни търговията с плодове и зеленчуци ще бъде и дистанционно наблюдавана чрез единната електронна система на НАП за връзка с касовите апарати на търговците, предупреждават от НАП.
До 2000 лв. стига глобата за неиздаване на касови бележки, а до 10 000 лв. е санкцията за търговец, който няма фискално устройство, припомнят данъчните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай