Ако момче и момиче спят заедно, вече имат брак в Индия

Ако момче и момиче спят заедно, вече имат брак в Индия  | StandartNews.com

Ченай. Ако момче и момиче спят заедно в Индия, то това означава, че вее са сключили брак. Такъв закон бе приет днес в град Ченай.

Ако двойката иска да има и други партньори, щя трябва да премине през специална съдебна процедура и да се разведе, пише още в новата разпоредба.


Властите в Индия взимат това решение, след като един районен съд постанови индийка, която има двама извънбрачни сина, да няма право на издръжка, пише Daily Mail.

Висшият съд обаче реши, че двойката отговаря на всички норми на брака и че мъжът е длъжен да плаща издръжка от 500 рупии на децата си.

Фрапиращо бе и решението на панчаятът (съветът на старейшините) на индийското село Асарас през 2012 г. ,според което жителите на населеното място нямат право да сключват бракове по любов.

Ако не спазят това указание, жителите на селото в Северна Индия са заплашени от изгнание.
"Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено на родителите на младите, особено на семействата на момичетата, тъй като уронват репутацията им", заяви Сатар Ахмед, един от инициаторите на забраната.

Освен всичко на всички момичета и жени до 40-годишна възраст е забранено да излизат без придружител на обществени места. Те са задължени да носят забрадки на главите си, забранено им е да ползват мобилни телефони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай