"Комсомольская правда" тръгва и на български

 "Комсомольская правда" тръгва и на български | StandartNews.com

Руската легенда "Комсомольская правда" ще има и издание на български език от 16 септември, съобщава "Офнюз". Досега вестникът" излизаше у нася единствено на руски - като двуседмично издание, което се разпространяваше предимно на морето и в руските книжарници и клубове в страната.

У нас редакцията на близкия до информационната линия на Кремъл таблоид е в Бургас. От анонса в последния брой на "Комсомольская правда" става ясно, че вестникът ще разчита на разпространение в цялата страна: "Питайте за нашата газета във всички павилиони в страната, зове от първа страница "Комсомольская правда Балканы".

"Офнюз" припомня, че през 2012 г. политици от чешката Консервативна партия поискаха от министерството на културата да забрани чешкото издание на "Комсомольская правда". Това издание използва забранената в Чехия тоталитарна символика - като започнем от портрета на Ленин и стигнем до сърпа и чука, аргументират се от Консервативната партия в Прага.
Действително под главата на вестника от десетилетия стоят комунистическите ордени, с които изданието е наградено по време на СССР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай