6 президентски охрани мерят сили в София

6 президентски охрани мерят сили в София | StandartNews.com

Гардове стрелят в движение, обезвреждат нападатели с бой и търсят взривове

Топохранители на президенти от 6 държави ще покажат как се пазят ВИП лица, как се стреля от движещ се автомобил и се обезвреждат взривни устройства в София. 15 отбора от общо 7 държави ще участват в Европейското първенство "Бодигард", което тръгва в София от събота, а част от състезанията ще бъдат в Пловдив.

България и Българската бодигард федерация с президент Румен Ралчев за първи път ще бъдат домакини на Европейското първенство "Бодигард".

Отборите от Беларус, Грузия, Молдова, Украйна, Румъния, Полша и България ще премерят сили в общо 8 дисциплини. Всички се представят със състезатели от президентските охрани с изключение на Полша.

Най-интересни ще са битките в дисциплините "Тактика и техника на съпровождане на VIP лице", "Ръкопашен бой", "Стрелба в мишена по време на съпровождане" и "Стрелба от автомобил". Участниците ще покажат и майсторско шофиране, като ще изпълнят "полицейско обръщане" на 180 градуса. Например, "Стрелба от автомобил" се изпълнява от кола, която се движи напред към мишените. Първенстовото стартира в 15 ч. в събота на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София. В неделя в 9 ч. състезанието гостува в Пловдив в Стрелкови комплекс 360, а в понеделник е на площада пред НИМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай