6 съвета за хидратирана кожа

Със смяната на сезоните се променят и нуждите на кожата

6 съвета за хидратирана кожа | StandartNews.com

Със смяната на сезоните се променят и нуждите на кожата. През по-горещите месеци става по-трудно тя да бъде поддържана мека, защитена и блестяща заради слънчевите лъчи. Въпреки че не всеки може да отдели повече време за себе си, няколко лесни ритуала запазват свежия вид на кожата ни. Ето шест от тях: 

1. Хидратация

Тялото губи много влага през лятото. Така че е важно да се хидратира от време на време. Експертите съветват да се консумират по 8-10 чаши вода, както и да се увеличи приемът на плодове и зеленчуци. Това ще окаже ефект и върху кожата. Освен това не забравяйте да следвате ритуала на почистване, тонизиране и овлажняване вечер преди сън. Можете да използвате мляко и мед, които са страхотни естествени овлажнители за кожата.

2. Почистване и ексфолиране 

Желателно е кожата на лицето в горещите дни да се почиства два пъти на ден, а ексфолацията да не се прилага повече от един път седмично. 

С помощта на тези прости стъпки, които отнемат буквално минути, се отстранява мръсотията и замърсяванията, наслоила се дълбоко в порите. Почистването от друга страна е абсолютно задължително ако искаме хидратиращите кремове и лосиони да имат ефект.  

3. Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е абсолютно задължителен! Той не само предпазва  кожата от вредните ултравиолетови лъчи, които водят до преждевременото й стареене, но и ни спасява от появата на нелицеприятни пигментни петна.

4. По-малко грим

Нежният пол обича красивия грим, но през лятото, колкото по-малко количество се нанася, толкова по-добре. За да се запази естественият блясък на кожата, най-важното е да стоим далеч от тежкия грим и да си изградим навика, да го отстраняваме преди сън, за да могат порите да дишат.

5. Успокояващи съставки 

Добър начин да поддържаме лицето си свежо и през лятото, е прилагането на серуми богати на успокояващи и хидратиращи натурални съставки, които са чудесен източник на антиоксиданти. 

6. Домашно приготвени маски за лице

Маските за лице, направени от съставки, които всяка домакиня притежава, като мляко, мед и овесени ядки, могат да направят чудеса с кожата. Те я поддържат гладка и хидратирана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай