36 са ранените при мелето в Украйна

Полицията се опитва да разбере защо българският автобус е влязъл в насрещното платно

36 са ранените при мелето в Украйна | StandartNews.com

Киев. По последни данни общият брой на ранените при вчерашната тежка катастрофа в Украйна е 36 души, загиналите са -8, един от които българин.

Станаха ясни и имената на загиналите при челния сблъсък на двата автобуса: българският шофьор, управлявал автобус „Сетра"- Митко Иванов Колев и украинските граждани - Надежда Денисовна Кривошей, Галина Степановна Якубич, Надежда Николаевна Лясковец, Ирина Владимировна Трофимчук, Елена Николаевна Табенская, Виктор Александрович Мандзюк (шофьор на украинския автобус „Еталон"). Най-младата жертва е Петр Владимирович Грибанов - гражданин на Беларус, роден през 2000 година.

В четвъртък автобус с българска регистрация, пътуващ от Беларус за България се сблъска челно с украински автобус в района на град Ковел, Волинска област, на около 450 км от столицата Киев.

Повечето пострадали са откарани в централната болница на град Ковел в Северозападна Украйна. Там е и вторият шофьор на катастрофиралия български автобус, но информация за състоянието му няма.

„Общо в болница бяха приети 32-ма души, 10 в тежко състояние, а 15 бяха средно пострадали. Състоянието на останалите е задоволително", обясни Людмила Ивахнюк.

Междувременно украинските власти заведоха следствено дело. Те се опитват да установят защо българският автобус с 40 деца от Беларус е навлязъл в насрещното платно. Очакваше се разкрития да дойдат от видеорегистратора в украинското превозно средство. Оказва се обаче, че той е заснел само последната минута преди удара, а кадрите преди това са неясни заради силния дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай