Сряда,

16-годишен заби нож в главата на сестра си

От: Администратор -
7544
16-годишен заби нож в главата на сестра си
A
A
A

Свищов. 16- годишно момче е забило нож в главата на 14-годишната си сестра при битов скандал. След инцидента лекари от Университетската болница в Плевен извършили уникална операция на момичето, което било докарано от Свищов снощи. Острието е минало покрай лявото око на момичето и е пробило небцето.

При висок риск за живота на детето, екип от специалисти веднага започнал операция. В резултат на лекарските действия момичето е добре, уточняват от пресцентъра на болницата.

Кошмарната гледка на момичето със забит до дръжкато нож в лицето смрази кръвта на лекарите от плевенската университетска болница.

„Едвам го извадих. Беше забит с такава ярост...", сподели опериращият лекар д-р Георги Николов, главен асистент в клиниката по уши,нос и гърло. Острието е 12 см и половина. Врязало се в опасна близост до окото. Пронизало носа и минало през небцето.

"Беше в съзнание, попита дали ще умре", разказа д-р Николов. Пострадалата Нина Ангелова всъщност извадила невероятен късмет и при добро стечение на обстоятелствата може да се отърве само с белег от зловещата рана, смята лекарят. Окото й е здраво, движи се, тя вижда с него. Мозъкът й не е засегнат. Прерязана е голяма артерия, но екипът интубирал здраво. Заради увреден синус има риск след време тя да страда от чести инфекции на носа. А може и да няма никакви последици, прогнозира д-р Георгиев.

Имал съм преди и пациент със забита в лицето ръждясала стара ножица „Солинген", довери докторът. Плевенските медици посрещнали тийнейджърката след спешното отделение и сформирали заради нея незабавно екип от специалисти. Операцията била с висок риск и животоспасяваща. Свършила за близо час. Нина лежи в отделението на антибиотици, предстоят й нови превръзки и прочиствания на раната. Още не е преживяла шока и мълчи за инцидента с брат й в Свищов.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички