112 припаднаха и вдигнаха кръвно

112 припаднаха и вдигнаха кръвно | StandartNews.com

Точно 112 сигнала са получени на тел. 112 за припаднали и вдигнали кръвно в жегата в цялата страна от 9 до 17 ч днес. Това съобщиха за "Стандарт" от спешния телефон. От всички сигнали 51 са за припаднали от високите температури, 44 са получили хипертонични кризи, а 17 са се оплакали от високо кръвно налягане. В София колабиралите са най-много - 8, а в Бургас - трима. При нужда незабавно позвънете на спешния телефон 112. Обаждането се приема от оператор, безплатно е, а телефонът се избира без код, съветват от там.

Заради високите температури от днес Столичната община започна оросяване на улици и булеварди в София. Водоноските ще пръскат всеки ден до петък. В много градове в страната раздаваха безплатно вода на хората в жегите.
Община Варна осигурява 6 пункта за раздаване на безплатна вода в жегите. Те ще работят и днес, и утре. На всеки от тях ще има и медицинско лице, към което желаещите могат да се обръщат за измерване на кръвното или съвет за справяне с жегата. По нареждане на кмета Иван Портних се мият и пръскат с вода основните улици и булеварди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай