10 неща, с които не бива да пътувате

10 неща, с които не бива да пътувате  | StandartNews.com

Топлият септември и почивните празнични дни са идеални за поредната екскурзия. Не трябва да пропускате златната възможност да усвоите и последните хубави слънчеви лъчи за тази година. Перипетиите по багажа обаче винаги са особено изтощаващи. А всеки път повтаряме едни и същи грешки. Които е добре да редуцирате до минимум. Затова тук ще изброим 10-те най-излишни предмета, които издуват саковете и които е крайно време да оставите вкъщи.

1. Спортно облекло

Разбираме, че удобството е важно, но не забравяйте, че анцугът е най-непривлекателната дреха след ризата с къси ръкави при мъжа и разпуснатия суитчър при жените. Оставете си го за джогинга рано сутрин.

2. Силен парфюм

Със сигурност има много по-изобретателни начини да направите впечатление при новите запознанства, които ви очакват. Възможно е един прекалено натрапчив парфюм дори да ви свърши лоша услуга.

3. Разголени дрешки

Не ни разбирайте погрешно - секси е едно, но фрапантно еротичните работи, друго. И без това западняците като дойдат тук, питат защо жените ни се обличат като тамошните проститутки. Нещо стилно и семпло е достатъчно.

4. Високи токчета

Ако сте опитвали да преминете което и да е международно летище на токчета, вече знаете, че тая работа никак не се понася. Радостта от пътуването в чужбина са дългите разходки и ви трябват по-скоро удобни обувки, отколкото ефектни.

5. Паласка

Това са онези деветдесетарски чантички, които макар и в по нов вид, продължават да вдъхват дълбока провинциалност и липса на всякакъв вкус. Дори и да чувствате парите си на най-безопасно място именно там, пробвайте нещо друго.

6. Книги вместо киндъл

И ние харесваме консервативния престиж на книгата, но при пътуването в чужбина ще ви тежат прекалено много. Киндълът е много по-подходящ, лек и удобен; може да го натъпчете с колкото си искате текстове. Четенето през телефон също става приятно, ако инсталирате някое от популярните приложения от типа "рийдъри".

7. Къси гащи

Още Джером К. Джером отбелязва в "Трима мъже в една лодка", че най-сигурният начин да не вали да е си вземеш чадър, и обратното. Така че не подценявайте климата и се откажете от изкушението да сложите късите панталони.

8. Потник

Най-абсурдната дреха на планетата, която дори в домашни условия трябва да се избягва, за да не трупаш лоша карма. Напълно излишна е във всякаква ситуация, особено пък по време на пътешествия.

9. Сувенири

Ясно е, че обичате близките си, обаче правилото "като идеш в чужбина, да ни донесеш нещо оттам", е овехтяла работа. Ако имате предвид специална вещ, която любим човек желае отдавна, може. Но фигурките, картичките и прочие друго стандартни работи не са чак толкова задължителни.

10. Готовност за купища снимки

Това спада към емоционалния багаж, който също е от първостепенна важност. Най-сигурният начин да провалите едно пътуване е да се хванете здраво за камерата и да запечатвате всяко второ нещо, което ви направи впечатление. Дори да станат хубави фотоси, ще нарушат спокойствието ви по време на екскурзията и ще ви попречат да се потопите в атмосферата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай