10 навика за по-добра 2021

Вижте какво препоръчва популярният автор и консултант Робин Шарма

10 навика за по-добра 2021 | StandartNews.com

"Вие сте по-силни, отколкото си мислите и по-велики, отколкото можете да си представите. Не позволявайте на фалшиви убеждения да спират вашия растеж. Вие сте много повече". Думите са на популярния мотивационен експерт по лидерство Робин Шарма. В навечерието на новата 2021-а Шарма изброява в блога си 10 навика за по-добра година. От събуждане в 5:00 часа, през игнориране на имейлите до обяд, до водене на дневник всяка вечер. Това са част от навиците, които ни препоръчва да внесем в ежедневието ни експертът по лидерство. Ето какво предлага още той.

1. Не говорете нищо негативно. Опитайте за един ден. След това за седмица. След това за месеци. Трансформацията започва с малки победи, а не с голямата промяна.

2. Не купувайте неща, които не ви трябват. Помня една среща със супер успешен финансист. Каза ми, че никога не е посещавал търговски центрове. Попитах защо, а той отвърна: „Не ходя на места, където могат да ме убедят да купя неща, които не ми трябват.“ Пестеливостта е цветна значка за самодисциплина.

3. Водете си дневник. Преди да заспите, всяка вечер от 2021-а записвайте наученото от деня, какво ще подобрите утре и какви са ползите от това.

4. Учете по час на ден. Забележително е колко хора са неподготвени. Те се явяват на срещи с малко предварителни познания, обслужват клиенти с минимален опит и имат бегла представа за това как искат да изглежда бъдещето им. През 2021-а четете, пишете, планирайте и разсъждавайте за поне 60 минути на ден. За забележителни резултати.

5. Не проверявайте пощата си до обяд всеки работен ден. Разбирам, че това може да не е възможно за някои, но твърде много от нас унищожават позитивността, креативността и фокуса си, като четат имейли или преглеждат социалните медии през тези изключително ценни първи часове.

6. Наемете фитнес треньор. Когато тренирам с треньор, давам повече от себе си, по-отговорен съм и по-трудно пропускам тренировките си. Като алтернатива съберете се с приятели и тичайте или правете упражнения. Обградете се с хора, за които доброто здраве е топ приоритет.

7. Демонстрирайте благородна добротел. Да, има много егоистични хора по света и да - песимизмът нараства. И все пак тази епоха е прекрасен период за прегръщане на идеалите, които изповядват героите. През 2021-а, започвайки от януари, работете честно, с въображение, упоритост, проявявайте съчувствие и бъдете смели.

8. Оставяйте хората по-добри, отколкото сте ги срещнали. Истинските лидери са носители на надежда. Те карат хората да се чувстват по-големи, никога по-малки в тяхно присъствие. Те имат умението да вдъхновяват и мотивират другите хора да проявяват таланти, за които не подозират. Да постигат неща, за които не са и мечтали.

9. Придобийте афинитет към трудните неща. Трудно е това, което те прави по-силен, по-способен и по-смел. Лесните действия носят много малка награда.

10. Присъединете се към "The 5AM Club" - ставайте в 5:00 часа сутринта. Ранното ставане през 2021-а ще повиши производителността ви, ще подобри физическата ви форма и ще ви даде ценно време да правите добри неща за себе си, докато останалата част от света спи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай