Зуека гласува в Испания

Вече съм по-спокоен, даже напълнях с 5 килограма, сподели актьорът художник

Зуека гласува в Испания | StandartNews.com

Васил Василев-Зуека и жена му Ани гласуваха в Испания, където живеят от няколко месеца.

"Изобщо не съжалявам за решението си, щастлив съм! След почти 5 месеца в чужбина мога да кажа: по-спокоен съм, като това личи и от външния ми вид – напълнях с 5 кг. Малкият ходи на училище и е много щастлив. Ако бяхме в България, нямаше да го пуснем за трета поредна година на училище. Спокойни сме, това е разликата. Аз не съм избягал от България, просто сменихме мястото на живеене. Единственото, което трябва да се промени, е да започнем да спазваме законите“, сподели актьорът по Би Ти Ви. Той допълни, че надежда за промяна в България има.

„Самите ние гласувахме. Ако нещо не ни е харесало, можем да го променим. Ние сме избиратели и след това можем да изискваме. С избора днес нещата не приключват, а тепърва започват. Ние трябва да държим сметка на тези, които сме избрали“, заключи Васил Василев-Зуека.Той отново е на път - в Лондон с Влади Априлов представят спектакъла „Ние, българите“.

„Вероятно 100% от посетителите очакват през цялото време да се кикотят, но излизат от спектакъла разревани. Чрез сатирата говорим за важните неща, които се случват в България. Задаваме въпроси като „Защо останахме без добро образование?“, „Защо не възпитаваме добре децата си?“, „Защо не правим правилните избори?“, поясни Зуека. На финала той призна, че винаги се е гордял, че е българин: „56 години съм живял в България. Където и да отида, аз ще си остана българин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай