Жега в ефира за тв зрители

Жега в ефира за тв зрители | StandartNews.com

Жега в ефира за тв зрители. Телевизиите вадят хитови формати и нови шоута, с които ще забавляват народа тази есен. bTV и Нова тв пък трескаво стягат сутрешните си блокове за новия политически сезон, в който ще прехвърчат доста искри.

Най-много спорт по TV7

Бой за най-комерсиалните спортни продукти настъпи в родния ефир. 14,7 млн лева за следващите 3 сезона на футболното ни първенство и купа плати TV7. Рейтингите на мачовете са рекордни и дърпат медията и нейните канали напред, не крият от ръководството. Може да звучи еретично, но родните дербита бият тези в Шампионската лига. Затова телевизията планира откриването на спортен канал. TV7 излъчва още мачовете на националните отбори по волейбол жени и мъже плюс отделни футболни квалификации в чужбина.

"bTV медия груп" пък е неизменен партньор на Шампионската лига, което удоволствие също е скъпо - около 5 млн. лева за 3 г. От тази есен каналите на медията дават футболните шампионати на Италия и Франция. По традиция в ефира върви Лига Европа (първият избор е на БНТ) плюс шампионатите на Русия и Аржентина.

Държавната медия понесе доста удари в последните години на спортния терен, но запази най-големите събития - олимпиадите и световните по футбол. Мондиал 2014 в Бразилия ще е в ефира на БНТ. Зимните игри в Сочи догодина и летните в Рио през 2016 - също. Мачовете на националите по футбол също вървят по БНТ.

Само абонатите на "Булсатком" гледат Ф1 и Мото GP пряко. От медията също не крият, че спортните продукти са най-продавани. ТВ+ и Филм+ привличат още с испанското и холандското първенство по футбол плюс тенис турнири (само Уимбълдън от Големия шлем). Удар е и купуването на сублицензираните права за олимпиадите в Сочи и в Рио.
Каналите на Нова тв пък са домът на английския футбол. Освен Висшата лига и Чемпиъншип медията държи отдавна правата за националния тим на островитяните. Благодарение на Кубрат Пулев скочи рязко интересът към боксовите галавечери по "Диема". Дали футболът продава - факт е, че от миналия сезон куп интересни дербита минаха от ефира на "Диема" и "Нова спорт" в този на "майката" "Нова телевизия".

Мишо Шамара и протестът в Биг Брадър

Нико Тупарев ухажва Миро Найденов и Емил Димитров за риалитито

Протестът и контрапротестът влизат в "Биг Брадър". Продуцентът на риалитито Нико Тупарев трескаво преговаря с лица от уличните бунтове за есенния сезон на шоуто, научи "Стандарт". В момента той ухажвал Мишо Шамара, който е сред звездите на контрапротестите в подкрепа на кабинета "Орешарски". Не е ясно на кое от емблематичните лица на протеста са се спрели продуцентите на хитовото риалити. Очаква се до дни те да финализират преговорите с хората от бунтовете. Нико Тупарев отдавна иска да вкара политици в "Биг Брадър". Заради ситуацията в държавата обаче сега е решил шоуто да е на върха на вълната и от него хората пред малкия екран да чуят аргументите на единия и другия протест. "Трябва да сме актуални. Нелепо е да пуснем звезди, които да си нищят техните проблеми, а навън улицата да се бунтува. Затова искаме сред съквартирантите да има и хора от двата лагера", обясняват от екипа на шоуто.

От острия поглед на Нико Тупарев не са избягали и новите движения и партии, които се "родиха" след недоволството на народа. Продуцентите на шоуто са решили да поканят и политици, които да скандализират с откровенията си от кухнята на партийните централи. "Стандарт" научи, че сред хората, с които се преговаря за съквартиранти в "Биг Брадър", са Мирослав Найденов и Емил Димитров, които създадоха партия БАСТА. Ако бившите министър и депутат склонят да влязат в къщата, се очаква от устите им да излязат любопитни откровения за отношенията им с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов.

Новият сезон на "Биг Брадър" ще тръгне този месец по Нова тв. Очаква се той да бъде един от гвоздеите в програмата на медията, с който ще прикове зрители пред малкия екран.

Бивш СДС лидер с неделен "ПИН КОД"

Бившият лидер на СДС Пламен Юруков става тв водещ. От 8 септември той ще прави собствено седмично предаване по NEWS7. Така всяка неделя вечер от 21 часа зрителите ще гледат коментарите му на политическите факти и анализ на икономическите процеси. Пламен Юруков ще нищи горещите теми и как те се отразяват на бита му в рамките на час в предаването "ПИН КОД". В предаването гости ще бъдат компетентни личности, които говорят за политика, а не самите политици, ще бъдат представени успели в България и по света българи, както и добрите практики на предприемачите и грешките, от които са се поучили.

Сирийци влизат във "Фамилията"

Любо Нейков снима нов сериал, Калин Врачански копае руда в "Дървото на живота"

Драматична история с участието на сирийци е вплетена в следващия сезон на "Фамилията", който трябва да стартира скоро по bTV. Точна дата все още няма, но трейлърът се върти на пълни обороти. Гражданите на изстрадалата република нямат нищо общо с актьорското майсторство. Като натуршчици обаче те направо са взели акъла на екипа. Между тях има дори преподавател. Бежанците отлично са се вписали не само в сюжета, но и в цялата кинаджийска ситуация. Хората са били искрени и автентични пред камерите. А авторите на сценария печелят червени точки като пророци на политическите събития в Близкия изток. Интригите във "Фамилията" продължават на макс.

Героят на Стефан Данаилов върви към властта все по-устремено. Борис Арнаудов ще даде публична заявка за влизането си в политиката. Тази крачка ще го направи почти неуязвим за враговете му, а той ще контролира всяко движение в семейството. Стефан Марков, в чиято кожа е Асен Блатечки, разбира, че любимата му лежи в моргата. Затова героинята на Радина Кърджилова ще продължава да се явява като сън и блян. Кога ще се завърне тийнейджърският "Революция Z: Секс, лъжи и музика" все още не е ясно. Младите звезди от сериала, които работят усилено и над музикалната си кариера, все още са във ваканция. Снимките на следващите епизоди би трябвало да започнат към средата на септември. До седмици ще се завъртят и камерите за "Под прикритие". Все още не е избрана младата дама, която ще изиграе загадъчната дъщеря на Джаро.

Любо Нейков прави нов сериал. Актьорът и неговият съдружник Евтим Милошев работят здраво по проекта. "Снимаме. Продукцията не е за bTV", уточни лаконично шефът на "Комиците". Той се похвали, че предстоящият шести сезон на "Столичани в повече", който ще гледаме от 18 септември, е върхът на сладоледа. "Това са най-интересните епизоди, които сме правили. Всички герои сменят посоките, пълно е с изненадващи обрати", обяви Нейков. И добави, че по традиция различни випове ще влизат и излизат от сагата. На неговия герой пък му предстои важно събитие - ще мине под венчило с приятелката си Мая.

"Дървото на живота" започва следващия си сезон навръх 22 септември - Денят на независимостта на България. В TV7 търсят знаци за патриотични послания дори при програмирането. Новите серии ще потвърдят това, което вече е ясно на публиката - Нейков, Милошев и екипът им държат на историческата тръпка. Отново става очевидно, че в ТV7 нито пестят пари, нито се правят на сноби, а купуват най-качествените звезди на пазара. Калин Врачански, който отказа няколко апетитни предложения, влиза в "Дървото" като мистериозен геолог, пристигнал от Виена във Видин в търсенето на ценни руди. Чарът му ще завърти главата на една от дамите на екрана.

Симеон Лютаков пък ще е френски офицер, военнопленник от сраженията на "кота 1050" в Македония. Галантен, отговорен, с богато чувство за хумор, човек на честта, неговият живот също ще се промени след срещата му с една жена. Лютаков ще обере овациите в още един сериал за TV7 - той е сред главните герои в "Знакът на българина" в изцяло авторския проект на Димитър Недков.

Сашка с рубрика при Слави

Сашка Васева ще има рубрика в "Шоуто на Слави". Блондинката от Дупница ще се появи в националния ефир на bTV тази вечер. Екипът на Дългия все още не е решил дали изпълнителката на "Доларите в марки" ще се появява веднъж седмично в шоуто. Сашка Васева ще има пълна свобода да коментира каквато реши "гореща" тема в предаването на Слави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай