Започва 12-ото издание на Фестивала за поп и рок музика "София"

На 15 септември София ще бъде музика

Започва 12-ото издание на Фестивала за поп и рок музика "София" | StandartNews.com

ХII-тият Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика "София" 2022 отново ще завладее почитателите на жанровете, изпълнен с невероятни емоции, надежди за бъдещи успехи, вяра в нашето творчество и любов към българската музика.

За 12-та поредна година сцената на форума ще събере на едно място популярни и млади български изпълнители. Те ще представят новите 13 авторски песни. Авторите, които се състезават тази година, са Наско Ляпчев, Георги Милтиядов, Деси слава Софранова, Петър Маринов, Петър Писарски, Иван Нестеров, Ивайло Терзиев, Иван Неделчев, Боби Ейнджъл, Рафи М анукЖамакорцян, Петър Москов, Димитър Бенков, Валери Славчев, Пенко Богданов, Иван Кръстев, Ваня Маркова, Йордан Данев, Пламен Ковачев, Антон Серкеджиев, Хри сто Деянов, Джина Дундова, Владими р Джамбазов

Техните песни ще се представят от едни от най-утвърдените и млади изпълнители: Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Христо Деянов, група Атлас, група Хоризонт, група Графит, DELTA ROOSTERS, WEIL, ROCK SESSION, Мартина и Калки, Антония Маркова, Виктория Главчева, Наско Ляпчев, Георги Низамов, Катина, Тодор Николаев и Донко Марков.

Фаворитът ще бъде избран от конкурсно жури, включващо известни музиканти, композитори, журналисти и общественици. Събитието се организира от Столична община и Сдружение "Спринт Продакшън" и с подкрепата на Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националниятдворец на културата и в партньорство със Сдружението "Независими автори, музиканти и продуценти" /СНАМП/, всички приятели, съмишленици и партньори!

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и присъстващите, като техният фаворит може да бъде подкрепен със SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен (напр. DMS BUDNI 1, DMS BUDNI 2, DMS BUDNI 3 и т.н. до 13). Цена на един SMS e 1.00 лв. (за всички мобилни оператори). Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община "Нека бъдем по-добри", която и тази година подкрепя каузата: Информационн а кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми "Да сверим биологичния си часовник навреме".

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България и да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Изследването отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.

По традиция приявата се провежда под изключителен и актуален за годината слоган, като този път той ще бъде насочен към подкрепа на каузата за повече българска музика в национален ефир.

Мотото на ХII-тото издание на събитието е: "За повече българска музика в национален ефир", а неговата цел е да насочи вниманието на отговорните институции, националните и частни медии върху важната мисия заприсъствие на повече музика на български език в националния ефир, и в подкрепа на българските творци.

Музикалният форум ще се проведе в навечерието на празника на Столицата, на 15 септември, от 19:00, в Зала 1 на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай