Торонто награждава Кейт Уинслет

Актрисата ще е голямата звезда на фестивала през септември

Торонто награждава Кейт Уинслет | StandartNews.com

Кейт Уинслет ще получи учредената наскоро актьорска награда за цялостно творчество на кинофестивала в Торонто тази есен. Церемонията по връчването на приза ще се проведе виртуално на 15 септември, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Екранното присъствие на Кейт Уинслет е увлекателно и тя продължава да очарова и вдъхновява както публиката, така и актьорите. От дебютното ѝ участие в "Небесни създания" до блокбастъра "Титаник", Кейт Уинслет играе толкова силно и смело, като се слива прекрасно с образите на екрана", се казва в изявление на генералния директор на кинофеста Джоана Висенте.

Уинслет получи "Оскар" за най-добра актриса в "Четецът" през 2009-а. Според организаторите на канадския кинофест тя е една от най-добрите и най-уважаваните от своето поколение.

Заради пандемията 45-то издание на кинофестивала в Торонто ще се проведе от 10 до 19 септември в хибриден вариант, като ще се редуват прояви в киносалоните и в интернет. Предишната носителка на актьорската награда за цялостно творчество беше Мерил Стрийп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай