Стенли: Лекарите са моите герои

Музикантът споделя, че се възстановява трудно и бавно от Ковид

Стенли: Лекарите са моите герои | StandartNews.com

След 17-годишна пауза Станислав Сланев - Стенли пусна нов студиен проект, начеречен "Чужди тела". Музикантът беше в студиото на "Тази сутрин", за да разкаже за албума, както и за трудното си възстановяване след прекаран коронавирус.

"Трябва още доста време, мислех, че нещата ще се случат по-бързо, но явно ще мине по-бавно лечението. Чувствам умора, казват след три-четири месеца нещата ще се оправят. Мина тежко, слава богу оцелях, последните дни трудно говорех. Никак не беше леко", споделя Стенли и благодари на д-р Савчева: "Човекът, който положи всички усилия, не само за мен, а за всички. Явно трябва да се случи нещо, за да те разтърси и да разбереш какво е. Не обръщах такова внимание на лекарската професия. Лекарите са моите герои".

"Не знам дали го осъзнаваме още. Това дойде с пълна сила и трябва да ценим живота", вметна Стенли по повод пандемията. "Това с албума беше тежко, не съм от продуктивните изпълнители и когато трябваше да обиколя страната, да го представя, се случи това. Но най-важното е да оцеляваме. Това ни направи бойци, ще бъдем като излезли от клетки - всички музиканти и творци", допълни музикантът.

"Чужди тела" е първият студиен проект на Станислав Сланев - Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди "Обсебен" (2002). "Чужди тела" е създаден в продължение на година като песните в албума са реализирани в три различни държави – в студиа в София (България), Манчестър (Великобритания) и Дъблин (Ирландия). Албумът включва 10 нови песни, всичките написани от Благослав Анастасов, фронтмен на популярната рок банда "Hayes & Y", който живее и работи в Манчестър. Аранжиментите са дело на Благо и Стенли, а за част от песните към тях се присъединява и музикантът Светлин Къслев.

За текстовете на песните в новия си албум, Стенли събира съзвездие от близки приятели – популярният поет Александър Петров ("Ранен сняг",  "Манекен"), телевизионната водеща Наталия Симеонова ("Тамагочи", "Вън от мрака", "Счупено сърце"), актьорът и звезда от сериала "Откраднат живот" Дани Рашев ("Бягай от мен", "Откраднат спомен", "Там зад стената"), емблематичният Любо Киров ("Чужди тела") и съпругата на музиканта – актрисата и певица Людмила Сланева–Локо ("Разговори с нощта").

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай