Сръбският фолк потъна в скръб: Отиде си Марина Туцакович

Неин е текстът на песента "Ово jе Балкан", представила Сърбия на Евровизия през 2010 г., а композитор е Горан Брегович

Сръбският фолк потъна в скръб: Отиде си Марина Туцакович | StandartNews.com

Най-скъпо платената сръбска текстописка  Марина Туцакович почина на 67 години. Тя пише текстовете на песни на едни от най-популярните сръбски певици - Цеца Ражнатович, Лепа Брена, Неда Украден и други. Неин е текстът на песента "Ово jе Балкан", представила Сърбия на Евровизия през 2010 г., а композитор е Горан Брегович, пише "Марица".

През 2014 г. Марина е член в журито на музикалното предаване „Пинкове Звезде“, заедно със Светлана Ражнатович, Мирослав Илич, Харис Джинович и Бора Джорджевич.

Редица изпълнители изказаха чрез фейсбук профилите си съболезнования за кончината на Туцакович. 

Каквото и да кажа за Марина, винаги е малко. Жена поетеса, наш приятел и приятел, която знаеше като скенер на душата ни какво мислим. Жената, която всички сме обичали, и никога повече няма да се роди! Нейните текстове ще останат като печат на всички нас.Нека почива в мир и нека сега ни погледне от по-добро място. Обичаме те, Марина, и винаги ще те уважаваме, защото ти направи живота ни по-добър с действията си, където превърнахме думите ти в емоцията, която всички чувстваха !!! Почивай в мир!, написа легендарната Лепа Брена. 

Художник, революционер, визионер, но преди всичко - човек. Мила моя Марина, благодаря ти за всички прекрасни текстове, за най-красивите моменти, които прекарахме заедно, незабравими съвети, които ми даде, благодаря ти, че направи този свят по-добро място с красотата на душата и таланта си. Колкото и време да съм прекарал с теб, винаги ще имам малко, а с теб цялата епоха на музиката ни си отива, каза  певицата Драгана Миркович.

В този  живот, изпълнен с болка, страдание и тъга, ти остави най-красивата следа... И за това вероятно си струваше да живееш... Благодаря ти за всичко, написа друга певица Йелена Карлеуша.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай