Скорсезе, Истууд и Ханкс - аут от глобусите

Изабел Юпер е фаворитка с ролята си в "Тя"

Скорсезе, Истууд и Ханкс - аут от глобусите | StandartNews.com

Номинациите за Златни глобуси оставиха извън състезанието някои от най-големите ветерани на Холивуд. Фаворитът Мартин Скорсезе и новата му лента "Мълчание", която проследява историята на йезуитски мисионери в Япония през XVII век, бяха пренебрегнати от журито. Клинт Истууд също получи тежък удар - неговият "Съли: Чудото на Хъдсън", не само че не бе класиран в надпреварата за режисьорски глобус, ами не донесе и номинация на изпълнителя на главната роля Том Ханкс.

Уорън Бийти, който отбеляза голямото си завръщане зад камера с лентата "Правилата не важат", също не бе забелязан - филмът му получи само една номинация - за Лили Колинс в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл.
Фаворит на тазгодишните награди е музикалната лента "La La Land" на режисьора Деймиън Шазел (Ема Стоун и Райън Гослинг в главните роли) Лентата получи общо седем номинации, а с шест следва драмата за съзряването "Лунна светлина" на режисьора Бари Дженкинс. Освен него другите фаворити за най-добър филм са "Възражение по съвест", "На всяка цена", "Лъв" и "Манчестър до морето".

Сред сериалите е почти сигурно, че първенец отново ще е "Игра на тронове". Фентъзи сагата ще се бори за поредния глобус в състезание с "Корона", "Странни неща", "Това сме ние" и "Западен свят".
Битката сред актьорите ще се води между Кейси Афлек за "Манчестър до морето", Джоел Еджъртън за "Лавинг", Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест", Виго Мортенсен за "Капитан Фантастичен" и Дензъл Уошингтън за "Огради".
При жените надпреварата ще протече между Ейми Адамс за "Първи контакт", Джесика Частейн за "Мис Слоун", Изабел Юпер за "Тя", Рут Нега за "Лавинг" и Натали Портман за "Джаки".

Тази година Мерил Стрийп ще получи почетния Златен глобус - наградата "Сесил Б. де Мил".

Бляскавата церемония ще е в Бевърли Хилс, Калифорния, на 8 януари догодина. Водещ ще е комикът Джими Фалън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай